7up_publicatie_banner

7Up - Zevenkamp als case study voor een duurzame herstructurering van jaren '70 en '80 wijken

Het is zover, het 7Up boek is gereed. Het boek doet verslag van het ontwerpend onderzoek dat Atelier 7Up heeft uitgevoerd naar duurzame herstructurering van jaren '70 en '80 wijken. Duurzame (her)ontwikkeling is in de stedenbouw een vanzelfsprekend uitgangspunt geworden. In theorie noch in praktijk is er echter een eenduidige definitie of benadering van duurzame stedenbouw.
Het boek beschrijft het ontwerpend onderzoek waarin verschillende benaderingen van duurzame stedenbouw op één locatie zijn uitgeprobeerd. Voor de wijk Zevenkamp in Rotterdam zijn drie aanvliegroutes gekozen: een ecosysteem benadering, een stromen benadering en het ooghoogte perspectief van bewoners. Liliane Geerling van BVR heeft het ooghoogteperspectief voor haar rekening genomen. Het resultaat is een nieuwe vergelijking van de verschillende vormen van duurzame stedenbouw. De methodiek van ontwerpend onderzoek geeft naast ontwerpen voor Zevenkamp, ook een mooie set aan ontwerpoplossingen die in andere jaren '70 en '80 wijken toegepast kunnen worden. Een aantal van de 50 richtlijnen staat in het boek, de gehele set vormt een instrument dat locatiespecifiek kan worden ingezet om samen met actoren te werken aan duurzame (her)ontwikkeling.

De publicatie is voor euro 19,50 rechtstreeks te bestellen via ons bureau. Voor meer info zie ook de blog http://www.atelier7up.eu/