Dagblad De Limburger
Grubbenvorst - Supermarkt Jan Linders op de plek waar nu de Boerenbond in Grubbenvorst ligt, meer parkeerplaatsen, een complete herinrichting van het plein bij De Zumpel en een nieuwe aankleding voor het gebied tussen het Pastoor Vullinghsplein en het LLTB-terrein.
Dat is wat het Rotterdamse architectenbureau BVR voor ogen heeft voor het Grubbenvorster centrum. De plannen voor de opknapbeurt werden gisteravond door het bureau gepresenteerd tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Economie van de gemeente Horst aan de Maas.

Belangrijkste element in dit plan is dat de Grubbenvorster vestiging van Jan Linders verplaatst wordt van het plein bij De Zumpel naar het LLTB-terrein, iets verder weg uit de kern. Het tussenliggend gebied wordt echter opnieuw ingericht. Boven de supermarkt komen appartementen. Nog niet duidelijk is of de nieuwbouw op een goed zichtbare locatie aan de Kloosterstraat komt te liggen of verder naar achteren. Bij de supermarkt komen in ieder geval zeventig tot tachtig parkeerplaatsen.
Het plein bij De Zumpel wordt in de plannen van BVR flink onder handen genomen. Het trottoir tussen de Kloosterstraat en het huidige plein verdwijnt. Er komen parkeerplaatsen en bomen op het hele plein. Bovendien is er de mogelijk om rond te rijden. Dit is met name nodig omdat het gedeelte tussen het plein en het Pastoor Vullinghsplein