150126-bvr-duin-vallei-banner
Almere duinProduct: masterplan, ontwikkelingsplan, kwaliteitsplan, verkavelingsplan
Opdrachtgever: Amvest

 BVR ontwerpt 6 jaar aan DUIN. Dit jaar is gestart met de bouw van het landschap. De woningen volgen over een jaar. BVR werkt nauw samen met zijn opdrachtgever Amvest en de gemeente Almere aan de totstandkoming van dit complexe project. DUIN wordt door de gemeente ook wel beschreven als ‘het grootste project uit de geschiedenis van de stad’. Voor Amvest is DUIN hét visitekaartje en voorbeeld van een gebiedsontwikkeling in een tijd waar kwaliteit en onderscheidend vermogen het verschil maakt.

 

150126-bvr-duin

 

DUIN is een gebiedsontwikkeling waarin een nieuw landschap van strand, duinen, water en bossen de identiteit in belangrijke mate bepaalt. Duinen brengen het strand en de kust dieper het land in; het strandgevoel begint zo al bij Almere Poort. DUIN voegt een nieuw, uniek milieu toe aan Almere en de noordelijke Randstad. DUIN is een plan vol contrasten; hoog en laag, nat en droog, druk en rustig, beschut en in de wind. Op de duinen en in de bossen komen bijzondere woonlandschappen. Aan het water, gekoppeld aan de jachthaven, komt een levendig, hoogstedelijk centrum met een aantrekkelijke boulevard, winkels, horeca, leisure en andere bedrijvigheid: een podium voor de stad en de regio.

 

150126-bvr-duin-maquette

 

DUIN gaat over nieuwe stedelijkheid in een nieuwe landschappelijke context, onderscheidend en aanvullend aan het palet van de stad en regio. Naast deze stedenbouwkundige en landschappelijke uitdagingen, is ook gekozen voor een geleidelijke ontwikkelstrategie in planvorming en bouw. Hiermee is DUIN een vernieuwende wijze van ontwikkelen, met veel aandacht voor de kwaliteit van de woonomgeving en flexibiliteit in uitvoering.

 

150126-bvr-duin-luchtfoto

 

Sinds 2008 heeft BVR, samen met het bureau ZUS, de prijsvraag DUIN uitgewerkt in een Ontwikkelingsplan, een Kwaliteitsboek en de uitwerking van de eerste deelgebieden. Elk van deze producten weerspiegelen het vernieuwende karakter van DUIN. Sterk in verbeelding en het bepalen van de juiste identiteit en daarmee inspirerend voor de uitwerking. En met veel flexibiliteit in nieuwe planvormen die zowel een ontwerp van een eindbeeld zijn, als een raamwerk dat in ontwikkeling is.

 

150126-bvr-duin-foto

 

Producten waar aan is en wordt gewerkt zijn: masterplan, ontwikkelingsplan, kwaliteitsboek, kwaliteitsplannen en 0-metingen voor deelgebieden, uitgangspunten voor architectuur en verkavelingsplannen en inrichtingsplannen.