BVR ontwikkelt vier toekomstscenario’s voor de Achterhoek, met de regionale identiteit als basis. Samen met overheden, ondernemers en organisaties werken we aan een visie voor 2050, waarin brede welvaart centraal staat!
Steenwijk werkt aan een toekomstbestendige stad met ruimte voor klimaat, fietsers en voetgangers. BVR helpt met een integrale stadsvisie, in samenwerking met gemeente, bewoners en partners als Goudappel en Braining the Future. Zes focusgebieden krijgen extra aandacht.
BVR onderzoekt de gebiedskenmerken rondom het dijktraject Moerdijk-Drimmelen, die in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma op verschillende plekken is afgekeurd en versterkt moet worden. Hoe doe je dat met oog op de belevings- toekomst- en gebruikswaarden?
BVR werkt samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken aan een praktische handreiking om de circulaire economie ruimtelijk vorm te geven. Door middel van een QuickScan van 25 praktijkvoorbeelden en verdiepend ontwerpend onderzoek voor drie casussen, ontwikkelen we bouwstenen en inrichtingsconcepten voor circulaire bedrijventerreinen in en om de stad.
BVR begeleidt de gemeente De Fryske Marren bij het opstellen van een projectopdracht. BVR helpt de gemeente met het formuleren van de belangrijkste onderzoeksvragen. Samen met ambtenaren van verschillende vakdisciplines legt BVR de basis waarin wensen, belangen en gemeentelijke rol helder worden verwoord.
Tilburg University (TiU) en de gemeente Tilburg verkennen samen de locatie en haalbaarheid voor een nieuw Sport & Health Center in het Kenniskwartier. Hilde Blank is gevraagd als procesbegeleider om binnen een half jaar tijd tot een gedragen voorkeurslocatie te komen.
BVR werkt, in opdracht van de gemeente Den Haag, aan dit Gebiedsprogramma Vlietzone Den Haag. Het atelier zal de komende tijd, onder leiding van ateliermeester Bernadette Janssen, in een interactief proces met ontwerpers, deskundigen, regionale partners en gebiedseigenaren werken aan een integraal gebiedsprogramma.
De N-weg van de Toekomst richt zich op de transitie van doorstroomdenken naar brede welvaart, met een specifieke focus op minder verstedelijkte regio’s om een duurzaam perspectief te bevorderen. Dit onderzoek biedt een breder handelingskader voor N-wegen en stimuleert een gebiedsgerichte en ontwerpende aanpak.
Een jaar na het afronden van het ontwerpend onderzoek naar ontwikkelkansen op de Regiopoorten krijgt de programmalijn Regiopoorten een vervolg in de Ontwikkelstrategie 1.0. In de Ontwikkelstrategie komt de huidige stand van zaken aan de orde en worden vijf Regiopoorten uitgelicht.