170728 BVR Hoeksche Waard Energietransitie

Kan de energieopgave ‘Hoeksche Waard energieneutraal 2040’ zo worden vormgegeven, dat het een versterking is voor het landschap, de samenleving en de economie? Vanuit dit perspectief verkent BVR in opdracht van provincie Zuid Holland en Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard de ruimtelijke impact van de energietransitie voor de Hoeksche Waard.

De energietransitie biedt kansen voor ruimtelijke ontwikkeling en sociaaleconomische groei. BVR heeft dit voor de naburige regio Drechtsteden recent onderzocht in het ruimtelijke atelier Drechtsteden energieneutraal. Ook voor de Hoeksche Waard gaan we op zoek naar deze kansen. We bouwen daarbij voort op de successen van het BVR project Hoeksche Waardenmakerij.

BVR werkt in deze opdracht samen met Gerlof Rienstra van Rienstra Beleidsonderzoek en Beleidsadvies voor de ruimtelijke en sociaal-economische impact en Richard Ruijtenbeek van Ruijtenbeek Advies voor de technische mogelijkheden.

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.